Search properties

De Makelaar.

In de provincie Málaga openen elke dag vier nieuwe makelaarskantoren hun deuren – en sluiten er dagelijks twee. Per saldo zijn er aan het einde van de week tien makelaars bijgekomen. Het is de vraag of dat aantal nodig is. De Spaanse huizenmarkt zit in de lift. Er worden meer nieuwe huizen gebouwd, ook de verkoopcijfers van bestaande woningen stijgen met 10% per jaar. Logisch dat er meer makelaars nodig zijn. Maar de toename van het aantal makelaarskantoren ligt niet in lijn met de stijging van de markt. Dat komt de kwaliteit van de sector niet ten goede.

Omdat er veel concurrentie is, overleven veel kantoren hun eerste halfjaar niet. Helaas horen we vaak dat een ingeschakelde makelaar geen actie onderneemt, niet op e-mails reageert, of erger, dat het kantoor plotseling gesloten is. Stelt u zich eens voor, dat u uw Spaanse woning te koop aanbiedt. U laat de sleutels en uw vertrouwen bij een makelaar achter en u gaat terug naar uw vaste woonadres. Na een aantal maanden blijkt de makelaar die u had ingeschakeld, niet meer te bestaan. Een drama dat u het liefst wilt voorkomen.

Het is misschien niet gemakkelijk om uit het enorme aanbod makelaarskantoren een goede en betrouwbare makelaar te kiezen. Een professionele makelaar heeft ervaring, kent de lokale markt en weet hoe de Spaanse regels werken. Als het goed is, heeft u maar één makelaar nodig. Vraag daarom naar de opleiding en verkoopervaring van de makelaar. Het is niet vreemd om een referentie te vragen én die na te gaan.

Tijdens een kennismakend gesprek met een van onze makelaars wordt altijd geluisterd naar uw reden om te verkopen, en ontvang u informatie over de huidige situatie op de huizenmarkt.

Op het kantoor van Megens Real Estate werken momenteel vier makelaars. Veel huizenverkopers komen bij ons door mond-tot-mondreclame: een tevreden klant is het beste wat je kan overkomen. We werken in de Costa del Sol: de kuststrook van Benalmadena tot voorbij Estepona, met Marbella als centraal punt. Voor meer informatie over de verkoop van uw huis, of een gratis waardebepaling staan we voor u klaar.


Eduard Megens
MEGENS Real Estate
www.megens.es/nl

Back

Megens Real Estate
Costa del Sol Real Estate

T. +34 951 204 286
E.
We use cookies to ensure you get the best experience on our website Accept cookies More Info